NAKON ŠTO JE STATE DEPARTMENT PONUDIO 10 MILIONA DOLARA ZA INFORMACIJE: “Putinov kuhar” priznao miješanje u američke izbore

State Department je u julu ponudio nagradu od deset miliona dolara za informacije o Prigožinu.

  • Svijet

  • 07. Nov. 2022  07. Nov. 2022

  • 0

Ruski biznismen Jevgenij Prigožin priznao je miješanje u američke izbore, te dodao da će to nastaviti raditi i u budućnosti, u prvom priznanju takve vrste od osobe u koju je Washington uperio prst za pokušaje utjecaja na američku politiku.

U komentaru Službe za odnose sa javnošću njegove kompanije za catering Concord, Prigožin je rekao: "Miješali smo se (u američke izbore), miješamo se, i nastavit ćemo se miješati. Pažljivo, precizno, hirurški i na naš način, kao što to znamo".

Prigožin se često opisuje kao "Putinov kuhar", zbog kompanije koja sa Kremljom ima ugovore o cateringu. U SAD-u je formalno optužen da sponzorira “farme trolova” u Rusiji koje nastoje utjecati na politiku.

State Department je u julu ponudio nagradu od deset miliona dolara za informacije o Prigožinu u vezi s “miješanjem u američke izbore”, a obuhvaćen je američkim, britanskim i evropskim sankcijama, piše Hina, pozivajući se na Reuters.

U septembru, Prigožin je priznao da je osnovao plaćenićku grupu Wagner, koja je aktivna u Ukrajini, Siriji i afričkim zemljama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...