PREMIJER ALBANIJE KURTIJU DAO DOBRONAMJERAN SAVJET: "Ako tako nastaviš sjever Kosova će se zvati Republika KFOR"

Rama je izrazio bojazan da će premijer Kosova Albin Kurti još više pogoršati situaciju ako "bude insistirao da radi po svome i protiv saveznika", te da će vratiti KFOR na visinu zadatka.

  • Regija

  • 19. Jun. 2023  

  • 0

Premijer Albanije Edi Rama zatražio je od Srbije da pusti trojicu uhapšenih pripadnika Policije Kosova, a premijeru Kosova Albinu Kurtiju je poručio da izađe iz "ljudske samoizolacije".

Rama je istakao da, što se uhapšeni pripadnici Policije Kosova "duže drže u Srbiji", to će biti manje mogućnosti da se „naši bilateralni odnosi ne povuku mnogo koraka unazad".

"Čak i da su prešli graničnu liniju, nisu počinili nikakav zločin", ocjena je albanskog premijera.

"Ovo će biti nedjelja povratka leda između nas ako ih ne puste", poručio je premijer Albanije Edi Rama na Twitteru.

S druge strane, ako ne dođe do deeskalacije na sjeveru Kosova, Edi Rama istakao je da će Kosovo biti "veliki gubitnik".

Rama je izrazio bojazan da će premijer Kosova Albin Kurti još više pogoršati situaciju ako "bude insistirao da radi po svome i protiv saveznika", te da će vratiti KFOR na visinu zadatka.

"A onda zbogom ko zna koliko dugo formalnoj kontroli države nad cijelom teritorijom i uživajmo u Republici KFOR na sjeveru Kosova", ocijenio je Rama.

Edi Rama je poručio predsjedniku Vlade Kosova da izađe iz "ljuske samoizolacije".

"Nemoj da izgubiš sjever vidjeći svuda neprijatelje i izdajnike. Vrijeme je sada i leti", poručio je premijer Albanije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...