PROCURILE ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE IZ RUSIJE: Pogledajte šta je sve pronađeno u vili zloglasnog Jevgenija Prigožina (FOTO)

Nešto ranije objavljene su fotografije iz Prigožovog dvorca.

  • Svijet

  • 06. Jul. 2023  

  • 1

Stigle su nove fotografije s pretresa u Prigožinovoj vili. U kući čelnika zloglasne plaćenićke grupe "Wagner" pripadnici ruskih sigurnosnih snaga pronašli su uokvirenu fotografiju na kojoj se vide odsječene glave.

Nešto ranije objavljene su fotografije iz Prigožinovog dvorca. Fotografije su snimljene tokom pretresa na dan "pobune". Tamo je pronađen cijeli arsenal oružja, ogromni malj s natpisom "u slučaju važnih pregovora", perike, mnogo gotovine, privatna prostorija za molitve, medicinska soba (izgleda kao na intenzivnoj njezi), lažni dokumenti, rešetke, zlato i još mnogo toga.

Slika

Slika

Slika

Slika

Jučer je potvrđeno da je Prigožinu vraćeno 10 milijardi rubalja zaplijenjenih tokom pretresa. Također je dobio natrag svoje oružje, uključujući i nagradni pištolj Glock koji je dobio od ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Podsjetimo, tokom pretresa ruskih ureda šefa Wagnera Jevgenija Prigožina došlo se do zanimljivog otkrića. Naime, otkriven je pasoš koji je navodno koristio njegov dvojnik.

Litvanska kontraobavještajna služba rekla je da je pasoš korišten za ulazak u Litvaniju 2020. kao dio pokušaja izazivanja skandala..

Slike su uključivale pasoše na njegovo ime, a jedna od fotografija u putovnicama izgleda kao da odgovara slici koju je objavila litvanska kontraobavještajna služba 2021. godine, a na kojoj je muškarac za kojeg se kaže da je putovao u Prigožinovo ime.

"Pasoš, izdan Prigožinovom dvojniku, korišten je 2020. za informativni napad protiv Litve", poručila je ranije litvanska sigurnosna služba.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...