VUČIĆEV TABLOID NASTAVLJA DIVLJATI: "Srbomrzac Dino Merlin hvali se autogramom ratnog zločinca Atifa Dudakovića!" (FOTO)

Režimski tabloid dalje piše da je "osim izjava kojima je huškao na rat i mržnju prema našem narodu, Dino je bosanskohercegovačkim ratnim zločinicma podizao moral pesmom 'Da te nije Alija'". 

  • Mini market

  • 11. Avg. 2023  11. Avg. 2023

  • 4

Informer, vodeći beogradski tabloid blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u današnjem izdanju piše da je Dino Merlin "decenijama podsticao na ubijanje srpskog naroda izjavama u kojima poziva na ubistvo i mržnju".

Kako dalje piše ovo režimsko glasilo "tu opaku tvrdnju dokazuje i video snimak na kojem se Merlin nakon rata hvali autogramom Atifa Dudakovića" te navodi da je Dudaković "optužen za svirepo ubistvo 300 staraca srpske nacionalnosti za vreme rata u BiH".

Informer piše da je bivši general Armije BiH Atif Dudaković optužen sa još 16 pripadnika Petog korpusa "a zločine protiv čovečnosti počinjene na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opština Bihać i Cazin". 

"Optuženi su i terete se za ubistva više od 300 lica srpske nacionalnosti, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni i na taj način onesposobljeni za borbu", piše Informer navodeći da je "Dudakovićev fan, Dino Merlin, u Beogradu rasprodao tri koncerta u "Štark Areni", a zakazao je i četvrti koncert, ali tvrdi da nikada o Srbima nije govorio loše i pozivao na mržnju dok su decenijama poznate njegove antisrpske izjave"

Režimski tabloid dalje piše da je "osim izjava kojima je huškao na rat i mržnju prema našem narodu, Dino je bosanskohercegovačkim ratnim zločinicma podizao moral pesmom 'Da te nije Alija'"

Ovaj tabloid blizak Vučiću posljednjih je dana objavio na desetine tekstova protiv sarajevskog kantautora, pozivajući vlasti Srbije da Merlinu zabrane ne samo koncerte nego i ulazak u Srbiju! 

Donosimo neke od monstruoznih naslova režimskog glasila iz Srbije:

Informer / Screenshot

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...