SJAJNA VIJEST IZ KINE: U kineskom gradu Wuhanu odakle je i krenula epidemija koronavirusa, po prvi put dogodilo se čudo...

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze, priopćila je u četvrtak Nacionalna zdravstvena komisija, dok je dan ranije bilo 13 novozaraženih

  • Vijesti

  • 19. Mar. 2020  19. Mar. 2020

  • 0

U kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, u srijedu po prvi put od izbijanja epidemije u decembru prošle godine nije zabilježena niti jedna nova infekcija, dok je u cijeloj Kini zabilježen rekordni broj uvezenih slučajeva zaraze, ponajviše u glavnom gradu Pekingu.

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze, priopćila je u četvrtak Nacionalna zdravstvena komisija, dok je dan ranije bilo 13 novozaraženih.

Svi novi slučajevi infekcije u kontinentalnoj Kini su uvezeni, što je povećalo pritisak na vlasti da pojačano provjeravaju putnike u ključnim središtima putovanja.

Od 34 uvezene infekcije, u Peking je zabilježen 21 slučaj, što je dnevni rekord za taj grad.

Time je ukupni broj potvrđenih slučajeva zaraze u kontinentalnoj Kini dosegnuo 80.928. Istodobno je broj umrlih porastao za njih osam, na ukupno 3.245.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...