EROL AVDOVIĆ ANALIZIRA: „Šta hoće gospodin Konaković? Zašto? Ko ga je ubijedio da je on spasilac Bosne…“

Ako u nastavku pregovora oko izbornog zakona bosanska strana bude čak i razgovarala oko uvođenja elektora - nejednako vrijednog glasa kako to Dragan Čović izgleda potura - onda se Bosni ne može više pomagati na bazi jednakopravnosti istine i pravde. Čović-Dodik-Putin kontra BiH, poručio je Avdović.

  • Mini market

  • 08. Feb. 2022  08. Feb. 2022

  • 7

Bh. novinar Erol Avdović dugogodišnji je dopisnik iz Ujedinjenih naroda u New Yorku, odakle pokriva i politička zbivanja u SAD-u.

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih objava na Twitteru vezanih za nastavak pregovora oko Izbornog zakona u BiH koji su najavljeni za naredni četvrtak 10. februara.

"Čović ponovlja kako je HDZ-ove prijedloge podržala Venecijanska komisija; netačno. To je demantovao i odlazeći američki ambasador u BiH Eric Nelson. Rekao je da se u Neumu nije postigao dogovor o modelima koje je odobrila Venecijanska komisija, jer Čović i HDZ imaju druge modalitete."

"Bosnu i Hercegovinu uništava koncept po kome je babo u pravu i kad nije u pravu. U modernom svijetu i suvremenoj politici to se zove politički atavizam. Svaka čast bh. medijima koji ovo stalno propituju. I ne pristaju na ovaj pogubni američki stil."

"MOSTARIZACIJA Bosne i Hercegovine? BiH je talac samo nekoliko ljudi: Odlaganje ili bojkot izbora 'ima utemeljenje Ustavnog suda', rekao Dragan Čović? Dodao je da je slično bilo i za Mostar i nije bilo izbora dok se nisu stvorili uvijeti. Potrajalo 12 godina. E pa ti vidi…"

"Spašavanje vojnika Čovića: Oni koji preko nastavka pregovora o izbornom zakonu iz Sarajeva pružaju pojas za spasavanje Draganu Čoviću - mogli bi završiti na istoj govornici s koje se on nedostojno obraćao u Banjoj Luci. Tako se stiže na pogrešnu stranu historije. Jednosmjerno."

"Uzda se Čović u bh. spin doktore koji su krenuli da 'spašavaju' Bosnu s 'reformama' izbornog zakona."

"Interesantno: neki bosanski političari odbijaju ruke spasa - poput nedavne izjave visokog predstavnika Schmitda, da će se izbori održati bez obzira na propast pogrešnih pregovora o izbornom zakonu?! Tako je to i sa Inzkovim zakonom - neodlučno, muljavo, nemoralno. Zašto?"

"Stvarno šta hoće gospodin Konaković? Zašto? Ko ga je ubijedio da je on spasilac Bosne? Zašto ne insistira na onome što je jedino prihvatljivo ove godine - tehnički aspekt i spriječavanje izborne krađe? Jesu li pregovarači svjesni da je nastavak - pristanak na Čovićevu ucjenu?"

"Providan je spin onih koji pozivaju na nastavak neumskog debakla o promjeni izbornog zakona u BiH znajući da se nudi arhaični diskriminatorni 'američki' sistem elektora. To će vam reći pravi i umni Amerikanci kojima je do prosperiteta BiH. Transparentnost izbora ove godine samo."

"Ako u nastavku pregovora oko izbornog zakona bosanska strana bude čak i razgovarala oko uvođenja elektora - nejednako vrijednog glasa kako to Dragan Čović izgleda potura - onda se Bosni ne može više pomagati na bazi jednakopravnosti istine i pravde. Čović-Dodik-Putin kontra BiH", poručio je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...