BORENOVIĆ U NEVJERICI: "I Vučić je rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji, ovo što je uradio Dodik je ravno veleizdaji"

"Možete misliti koji bezobrazluk. A ne objašnjava zašto je pustio da se Bosna i Hercegovina pridruži 22 puta setu sankcija protiv Rusije", kaže Borenović.

  • Politika

  • 19. Maj 2022  20. Maj 2022

  • 2

Dopuštajući da Bosna i Hercegovina uvede sankcije Rusiji, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prodao interese vlastitog naroda, istakao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, gostujući u emisiji “TV intervju” BN TV.

Borenović je naglasio da taj Dodikov potez pokazuje da je vladajuća oligarhija, radi svog ličnog interesa, spremna odreći se interesa Republike Srpske i Srbije.

Borenović tvrdi da nijedan predstavnik srpskog naroda od postanka Republike Srpske nije uradio takav skandalozan potez, kao što je to učinio Dodik.

"Dopustio je Dodik da se uvedu sankcije i to je važno da građani znaju. To je istina. Ovo što je uradio Dodik je ravno veleizdaji. Da vi na perfidan način dozvolite, pustite da se uvode sankcije Rusiji, a svaki dan pričate da Rusiji nećete uvesti sankcije. To je skandalozno", rekao je Borenović.

Na konstataciju novinara da je Dodik opoziciju na twitteru okarakterisao kao lažove, Borenović je odgovorio:

"Možete misliti koji bezobrazluk. A ne objašnjava zašto je pustio da se Bosna i Hercegovina pridruži 22 puta setu sankcija protiv Rusije."

Borenović kaže da je u suštini uveo sankcije a to se vidi  i iz poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i najviših zvaničnika Evropske unije.

"Vučić je rekao da laže svako ko kaže da Bosna i Hercegovina nije uvela sankcije Rusiji", rekao je Borenović.

Dodik je mogao da potegne pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Trebao je da dođe u Narodnu skupštinu da se pogledamo u oči, ali ne, kaže Borenović i dodaje da Dodik pravi nagodbe sa Zapadom.

"Očigledno ima neka vrsta nagodbe o povlačenju po pitanju traženja odgovornosti ili dalje istrage korupcije", tvrdi Borenović.

"Radi svog računa, interesa, spremni su da daju cijelu zemlju, cijelu Republiku Srpsku, da zabiju nož u leđa i Srbiji i Vučiću", rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...