ZAPADNI MEDIJI UPOZORAVAJU NA OPAKI SCENARIO: "Kijev će pasti večeras, više niko ne može zaustaviti rusku armiju"

Glavni grad Ukrajine biće pod kontrolom Rusije u narednih nekoliko sati, tvrde izvještači sa terena.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 11

Pozivajući se na informacije iz američkih službi, Bloomberg je objavio kako bi Kijev mogao pasti večeras. Zračna odbrana Ukrajine gotovo je sasvim razorena, tvrdi Bloomberg.

Glavni grad Ukrajine biće pod kontrolom Rusije u narednih nekoliko sati, tvrde izvještači sa terena.

Američki ministar odbrane naredio je raspoređivanje 7.000 američkih vojnika u Evropu, rekao je visoki dužnosnik odbrane novinarima ubrzo nakon obraćanja američkog predsjednika Joea Bidena.

Biden je rekao da je odobrio “raspoređivanje kopnenih i zračnih snaga koje su već stacionirane u Evropi”, u Estoniju, Latviju, Litvaniju, Poljsku i Rumunjsku.

Također je rekao da je odobrio slanje “dodatnih kapaciteta američkih snaga” u Njemačku kao dio odgovora NATO-a, uključujući i neke snage koje su stavljene u pripravnost prije nekoliko sedmica.

Riječ je o borbenoj oklopnoj brigadi koja bi se, prema riječima američkog dužnosnika, ondje trebala naći u narednim danima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...